Змістовний контент

31 жовтня 2017

Управлінці персоналом і товарознавці побували на майстер-класі Людмили Якубенко – HR-менеджера мережі ресторанів японської кухні «СушіЯ», компанії, що активно залучає до своїх лав молоду прогресивну аудиторію, з-поміж якої – студенти та випускники нашого університету. Захід був організований за сприяння відділу працевлаштування НУХТ.

Тематика зустрічі стосувалася питань специфіки роботи в системних компаніях і сімейному бізнесі, їх плюсів і мінусів із точки зору працевлаштування та особливостей управління, використання успішних управлінських практик у ресторанній сфері (власних і світових), на чому пані Людмила зупинилась детально, проте не обмежилась цим. Так, студенти дізнались про HR-політику «СушіЯ» з орієнтацією на підготовку і розвиток менеджерів всередині компанії (менторство і проект «Майстерня лідерів», завдяки якому вона практично повністю забезпечує себе «внутрішніми» управлінцями, серед яких значний відсоток – директори ресторанів); мотиваційні інструменти для підтримки корпоративної культури (освітні та розважальні івенти, пропаганда Healthy Lifestyle, конкурс «Rolling Grades» і програма мотивації співробітників, яка оцінює результати роботи команд ресторанів за показниками «культура», «якість», «чистота»); систему та критерії відбору кандидатів на різні посади (офіціанти, кухарі, хостесс, касири, бармени, кур’єри), можливості професійного росту та кар’єрні сходинки.

Наприкінці спілкування присутні мали змогу задати спікеру питання, зокрема, студенти поцікавились, якими навичками має володіти HR-фахівець і спеціаліст у галузі адміністрування, щоб очолювати великий колектив; де робити це складніше – в малій чи крупній компанії. Студенти і викладачі вдячні Людмилі Якубенко за вичерпні відповіді, вельми різноманітну інформацію, її змістовний контент та позитивну атмосферу заходу.   

    СТРІЧКА НОВИН

    casino siteleri, canlı casino, canlı bahis, bets10, artemisbet, bahis, maç izle, r57 shell, film izle mobilbahis youwin