Здоров’я нації – наша робота і покликання

14 жовтня 2014

У рамках Міжнародної науково-практичної конференції «Нові ідеї в харчовій науці – нові продукти харчовій промисловості», що працює в університеті, відбулось засідання секції «Функціональні харчові продукти: за та проти», яке провела кафедра технології оздоровчих продуктів.

Тематика функціональних, оздоровчих продуктів викликає особливий інтерес, адже йдеться не просто про фізіологічні потреби в їжі, – а про харчування, призначення якого виходить далеко за межі звичайних уявлень про харчові продукти. Йдеться про ту необхідну складову життєдіяльності, яка на 70…80 % визначає стан здоров’я, настрій, оптимізм, психологічну та фізичну активність людини.

У конференції взяли участь майже 100 викладачів та студентів. Про нові здобутки у створенні інноваційної харчової продукції доповіли співробітники кафедри технології оздоровчих продуктів, інших кафедр, а також професор кафедри українознавства Наталія Науменко.

Ключова ідея усіх доповідей – констатація нерозривного причинно-наслідкового зв’язку якісного харчування, нових видів збагачених харчових продуктів зі станом здоров’я населення.

Доповідачі простежують усі новинки продовольчого ринку, пов’язані з виробництвом та реалізацією нового покоління харчових продуктів. У кожній із доповідей зазначаються високі та обов’язкові вимоги до якості, безпеки, оздоровчої або профілактичної дії тих продуктів, які вже випущені на ринок, і тих, які розробляються на кафедрі технології оздоровчих продуктів та інших кафедрах нашого університету.

Важливим аспектом всіх озвучених доповідей є констатація факту, що практично безпека харчового продукту починає формуватися уже на етапі підбору функціональних інгредієнтів, призначених для отримання найбільш широкого спектру оздоровчих продуктів – збагачених харчових продуктів, призначених для усіх категорій споживачів. Тому саме цьому етапу співробітники кафедри приділяють максимальну увагу.

Засідання секції завершилось прийняттям рішення, в якому зазначено, що основним пріоритетом державної політики в галузі харчування і продовольчої безпеки має стати всебічний розвиток індустрії здорового харчування, інновацій у цій надзвичайно важливій сфері життєдіяльності.

Саме це дасть можливість узгодити і пов’язати основні пріоритети харчових технологій та медицини, спрямовані на поліпшення і зміцнення стану здоров’я населення України, профілактику хвороб, пов’язаних із неповноцінним та незбалансованим харчуванням, на розвиток виробництва нових продуктів, корисних для здоров’я.

Обговорення заслуханих доповідей, виступи фахівців переконали усіх без винятку учасників конференції, що питання «Функціональні харчові продукти: за та проти?» – є риторичним. Звичайно – за! «За» – для всіх, хто відчуває індивідуальну відповідальність за своє здоров’я, «за» – для всіх, хто турбується про майбутнє української нації, «за» – для всіх, хто є творцем нової української історії.

Фотоальбом...

    СТРІЧКА НОВИН

    mobilbahis, mobilbahis giriş, tipobet, artemisbet, youwin, sekabet, bymavi, tempobet, protez saç, protez saç ünlüler, protez saç fiyatı,
    r57 shell