Вивчаємо світовий досвід

16 жовтня 2014

16 жовтня нідерландський професор, провідний спеціаліст із харчової безпеки компанії «UNILEVER» Хууб Леліевельд провів лекційне заняття для студентів факультету технології оздоровчих продуктів та харчової експертизи.

Лекція «The making of regulations» присвячена  обговоренню дуже важливих питань з регулювання і нормування безпеки харчових продуктів у світі. Акцентувалась увага на деяку непослідовність та іноді абсурдність прийняття норм вмісту токсичних речовин у продукції. Особливо професором відзначений вплив лобістських груп і політиків на розроблення нормативно-правових актів щодо безпечності продукції та представлені основні їх представники в Європі та США.

Хууб Леліевельд висловив своє власне бачення гармонізації взаємозв’язку між споживачами, регуляторними організаціями, політиками та вченими з точки зору наукового обґрунтування норм і токсичності харчових речовин продуктів за рахунок збільшення ролі та впливу вчених галузі.

Найбільшу полеміку в аудиторії, викликали сучасні європейські розробки щодо оброблення харчових продуктів із метою зниження їх небезпечного впливу на організм людини методами холодної плазми, надвисокого тиску, пульсуючого електронного поля, а також новітні технології швидкого приготування їжі eCooking та застосування 3D-принтерів у виробництві продуктів харчування.

Керівництво університету і студенти висловили вдячність відомому фахівцю та побажання проведення подібних лекцій і семінарів і у подальшому.

Фотоальбом...

    СТРІЧКА НОВИН

    casino siteleri, canlı casino, canlı bahis, bets10, artemisbet, bahis, maç izle, r57 shell, film izle mobilbahis youwin