Вивчаємо ресторанне господарство

10 лютого 2016

Студенти Волинського коледжу нашого університету спеціальності «Готельне обслуговування» разом із викладачем дисципліни «Організація та технологія обслуговування в закладах ресторанного господарства» Мар’яною Повар відвідали пивний ресторан «Бравий Швейк», ресторан «SHOW BASILIC» та побували в кав’ярні «Coffe Room».

Для студентів були організовані майстер-класи. Так, шеф-кухар «Бравого Швейку» Юрій Хазіпов розповів про сучасні тенденції ресторанного бізнесу. Зокрема, про технологію приготування страв у вакуумі, яка дозволяє готувати продукт рівномірно, не пересмажуючи, і при цьому зберігати одну і ту ж ступінь готовності. Суть технології «су від» полягає в наступному: їжа поміщається в спеціальний поліетиленовий пакет і герметично запаковується. Потім пакет кладуть у воду при заданій температурі. Температура в середині продукту значно нижча, ніж зазвичай використовується для приготування їжі. Як правило, вона становить 55-60 °C для м’яса і трохи вища для овочів. При цьому зберігається вся соковитість продукту, розкривається аромат і їжа набуває приголомшливо апетитного вигляду. Також шеф-кухар наголосив на доцільності застосування в закладах ресторанного господарства молекулярної кулінарії, щоб підкреслити смак традиційних страв і надати їм нових смакових відтінків.

У ході навчального заняття студенти коледжу також відвідали ресторан «SHOW BASILIC», де познайомилися з організацією заходів найрізноманітніших напрямків.

Завершили свое заняття знайомством із кав’ярнею «Coffe Room». Цей заклад є особливим місцем, яке наповнене яскравими ароматами кавових зерен і найсмачнішого чаю з кращих плантацій світу. За чашкою улюбленого напою тут можна відволіктися від шаленого ритму життя, зібратися із думками, налаштуватися на продуктивний робочий день чи просто помріяти.

Використання виїзних занять в організації навчально-виховного процесу дозволяє проводити спостереження, безпосередньо вивчати різні предмети, явища і процеси у виробничих умовах, тим самим розвивати професійні компетенції майбутніх фахівців. А також завдяки таким формам занять, студенти є більш підготовленими до проходження практики та виробничої діяльності.

 

 

    СТРІЧКА НОВИН

    mobilbahis, mobilbahis giriş, tipobet, artemisbet, youwin, sekabet, bymavi, tempobet, protez saç, protez saç ünlüler, protez saç fiyatı,
    r57 shell