Високий рівень викладання

4 грудня 2013

Доцент кафедри технології оздоровчих продуктів Світлана Бажай-Жежерун прочитала відкриту лекцію з дисципліни «Технологія природних харчових сорбентів» для студентів третього курсу факультету технології оздоровчих продуктів і харчової експертизи, що навчаються за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія». На лекції були присутні завідувач кафедри Галина Сімахіна, викладачі кафедри, представник навчально-методичного відділу.

Лекція була присвячена технологіям отримання пектинових речовин з різних видів рослинної сировини. Тема лекції актуальна, оскільки пектинові речовини завдяки драглетвірній здатності широко застосовуються в різних галузях харчової промисловості (у виробництві кондитерських виробів, в консервній і хлібопекарській промисловості, у виробництві напоїв). Пектин також є високоефективним профілактичним засобом із широким спектром лікувальної дії, що зумовлює його використання у виробництві продуктів оздоровчого призначення.

Світлана Андріївна розглянула особливості отримання пектину з бурякового жому, яблучних і цитрусових вичавок, з детальною характеристикою основних технологічних параметрів виробництва пектину для різних технологічних схем; навела порівняльну характеристику пектинів різного походження; окреслила основні напрями застосування пектину в галузях харчової промисловості, в тому числі при створенні інноваційних харчових продуктів, що є предметом подальших досліджень в курсовому і дипломному проектуванні студентів спеціальності «Технології продуктів оздоровчого та профілактичного призначення».

Інформація легко сприймалася, оскільки супроводжувалась демонстраційним матеріалом мультимедійної презентації. Наприкінці заняття викладач відповіла на питання студентів, які виникли у процесі засвоєння лекційного матеріалу.

 

    СТРІЧКА НОВИН

    mobilbahis, mobilbahis giriş, tipobet, artemisbet, youwin, sekabet, bymavi, tempobet, protez saç, protez saç ünlüler, protez saç fiyatı,
    r57 shell