Цінне партнерство

29 жовтня 2014

Днями у Києві завершив роботу VII Міжнародний форум «Комплексне забезпечення лабораторій», організований Національною академією наук України та компанією LMT. Форум – унікальний захід, який поєднує всі сегменти лабораторної індустрії в промисловості, наукових дослідженнях, а також змістовну науково-практичну та ділову програми, охоплюючи найбільш важливі та актуальні питання, основні світові тенденції галузі.

До науково-практичної програми заходу увійшли 18 конференцій, семінарів, відкритих обговорень, практичних майстер-класів, 15 Demo-турів (технічних екскурсій, орієнтованих на підвищення кваліфікації фахівців, розширення і вдосконалення практичних і теоретичних навичок, ознайомлення з найновішими технологіями і професійним обладнанням за напрямами: фармацевтична, харчова промисловості, агропромисловий комплекс, ветеринарна медицина, наука та освіта, екологія, вода і водопідготовка, стандартизація, метрологія тощо). Експертами виступили 120 провідних фахівців лабораторної галузі.

Активними учасниками всіх заходів Форуму стали студенти та викладачі нашого університету. Зокрема, викладачі кафедри технології консервування та студенти 2 курсу, що навчаються за спеціальністю «Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів», були слухачами семінару «Реологія харчових продуктів: фізико-хімічні методи досліджень», на якому отримали інформацію про характеристику дисперсних систем харчових продуктів, основних методів і техніки експериментальних досліджень реологічних систем.

Студенти третього курсу та магістранти, що навчаються за спеціальностями «Технології цукру та полісахаридів» та «Технології питної води та водопідготовки харчових виробництв» разом із викладачами кафедри технології цукру і підготовки води взяли участь у роботі семінару «Вода та енергія» Також вони відвідали LABDemo-тур: Сучасна лабораторія у вищих навчальних закладах, де  познайомилися з широко представленими сучасними приладами та реагентами для очищення води і визначення кількісних та якісних показників продуктів цукрового виробництва.

Увагу студентів кафедри технології зберігання і переробки зерна привернуло обладнання для лабораторій по дослідженню якості зерна.

Під час майстер-класів «Експрес-аналіз вмісту мікотоксинів у зерні та продуктах його переробки», «Експрес-аналіз комбікормів, зернових культур та харчової продукції на приборах SpectraStar™» та «Аналіз якості молока за допомогою нової лінійки аналізаторів молока фірми Milkotester (Болгарія)» студенти кафедри фізичної і колоїдної хімії  отримали професійні навички роботи зі спеціалізованим обладнанням для хімічного аналізу об'єктів харчової технології, прослухали лекцію про принцип дії приладів та підвищили свій рівень обізнаності у сучасних методиках фізико-хімічного аналізу.

Студентів та викладачів кафедри біотехнології і мікробіології особливо зацікавили вимірювальні прилади для діагности наявності у зразках рослинного та тваринного походження залишків мікотоксинів, антибіотиків. Без уваги не залишилися перемішуюче обладнання, вакуумні апарати, мікроскопи та оптика, обладнання для проведення стерилізації. А студенти-фармацевти детальніше дізналися про конструкції чистих приміщень, вентиляційних систем та передавальних шлюзів для різних класів чистоти, новітні напрямки у створенні фармацевтичної тари. 

І наші викладачі, і студенти були вражені сучасними новинками лабораторного обладнання та вимірювальних приладів, знайомство з якими стане у нагоді викладачам – при викладанні, а студентам – при виконанні наукової роботи та у дипломному проектуванні.

Організатори Форуму висловили подяку колективу нашого навчального закладу за сприяння у проведенні Форуму на найвищому та професійному рівні й нагородили університет гравертоном за багаторічну плідну співпрацю, надійне партнерство та з нагоди 130-річчя з дня заснування вишу.

    СТРІЧКА НОВИН

    mobilbahis, mobilbahis giriş, tipobet, artemisbet, youwin, sekabet, bymavi, tempobet, protez saç, protez saç ünlüler, protez saç fiyatı,
    r57 shell