Практика закріплює теорію

23 жовтня 2014

Професор кафедри технології цукру і підготовки води Валерій Виговський разом із аспірантом Оленою Головіною та старшим лаборантом Оленою Ромас провели виїзне практичне заняття зі студентами другого та третього курсу на ПАТ «Саливонківський цукровий завод». На меті було ознайомити студентів із технологією та обладнанням виробництва білого цукру, а також контролем технологічної якості напівпродуктів цукрового виробництва, з тим, щоб студентам полегшити сприйняття лекційного матеріалу.

Студенти другого курсу вперше відвідали цукровий завод і побачили на практиці те, що в майбутньому має стати їх спеціальністю: виробництво білого цукру з буряків.

Випускниця нашого університету, заступник головного технолога заводу допомогла провести заняття, докладно розповівши про роботу кожного відділення і всі стадії виробництва. Майбутні спеціалісти також відвідали кагатне поле, побачили, як сировина потрапляє на завод. Студенти під наглядом викладача разом зі співробітниками лабораторії заводу навчились проводити контроль якості напівпродуктів цукрового виробництва по всьому верстату. Вони визначали такі показники як лужність соків, рН, вміст сахарози та кольоровість напівпродуктів бурякоцукрового виробництва. Зрозуміли, що контроль якості виробництва – це одне з найголовніших завдань для отримання високоякісного білого цукру.

Відвідування сучасного цукрового підприємства справило незабутнє враження на студентів і надовго запам‘ятається, а отримані практичні навички стануть у нагоді при вивченні курсу «Технологія цукру». 

Фотоальбом...

    СТРІЧКА НОВИН

    casino siteleri, canlı casino, canlı bahis, bets10, artemisbet, bahis, maç izle, r57 shell, film izle mobilbahis youwin