Практика невід’ємна від теорії

20 жовтня 2014

Доценти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Зоряна Романова, Світлана Олійник і Маргарита Карпутіна провели комплексне виїзне заняття для студентів груп ТБ-1 і 2 на Київському заводі шампанських вин «Столичний» (КЗШВ) з дисциплін «Проектування підприємств галузі» та з лабораторного практикуму по виноробству.

Від підприємства заняття вела інженер-хімік  1 категорії лабораторії хімічного і мікробіологічного контролю Світлана Харіна, випускниця нашого університету. Вона, зокрема, розповіла біотехнологію пінного напою, звернула увагу на технологічні прийоми покращення стійкості шампанського, а також продемонструвала роботу нового обладнання, розповіла про інноваційні  технологічні ноу-хау. Студенти оцінили прийоми компонування обладнання цеху шампанізації, підходи і правила встановлення нових акратофорів,  установки зворотнього осмосу для демінералізації виноматеріалу.

Також студенти познайомились із  роботою лабораторії. Їх зацікавила центрифуга Eppendorf 5702, спеціально розроблена для роботи в дослідницьких лабораторіях, яка дозволяє швидко і надійно здійснювати аналіз складових виноматеріалів методом розділення неоднорідних рідких середовищ в полі відцентрових сил. За допомогою аналізатору рідинного вони спробували оперативно визначити  вміст солей калію і кальцію і таким чином спрогнозувати  стійкість напою, визначити компонентний склад виноматеріалу.

Наприкінці відкритого заняття студенти познайомилися з правилами подачі ігристого шампанського.  

Фотоальбом...

    СТРІЧКА НОВИН

    casino siteleri, canlı casino, canlı bahis, bets10, artemisbet, bahis, maç izle, r57 shell, film izle mobilbahis youwin