Час настав!

25 березня 2016

25 березня до університету завітала директор Центру сенсорного аналізу (м. Мателіка, Італія), доктор Лючія Баілетті.

Гостя зустрілася з ректором нашого університету Анатолієм Українцем, проректором з наукової роботи Тетяною Мостенською, завідувачем кафедри туристичного та готельного бізнесу Дарією Басюк, завідувачем сектору міжнародних асоціацій відділу міжнародних інтеграційних проектів та академічної мобільності Іриною Воловик.

У ході зустрічі обговорювалися напрямки розширення співпраці між нашим університетом і Центром сенсорного аналізу. Зокрема, пані Лючія запропонувала трьохсторонню співпрацю, включивши до партнерства Університет Камеріно й сфокусувавшись в першу чергу на підготовці саме викладачів, не закриваючи можливості і для академічної мобільності студентів. Крім того, йшлося про необхідність максимального скорочення відстані між академічними інституціями й виробничим сектором, яка наразі у всіх країнах є значною, і це ускладнює практичну підготовку фахівців.

Про мотивування виробничників до співпраці й необхідність побудови каналу трансферу інноваційних технологій зазначив і ректор нашого університету Анатолій Українець. Він запропонував створити на базі нашого вишу філію Центру сенсорного аналізу й запросив пані Лючію та попросив передати запрошення ректору Університету Камеріно до участі у 8-му  Центральноєвропейському конгресі з харчової науки  CEFood 2016, що відбудеться в університеті у травні.

Також проаналізували результати пілотного проекту академічної мобільності, у рамках якого студенти, аспіранти і викладачі нашого університету побували у Центрі сенсорного аналізу на стажуванні й вразили тамтешніх працівників жагою до отримання нових знань і досвіду; проговорили участь університету у програмі «Горизонт 2020».

Пані Лючію надзвичайно зацікавила інформація про відкриття в нашому університеті з нового навчального року принципово нової магістерської програми з аюрведи, аналогів якій не існує в Європі.

Оскільки фахівець прибула зі всесвітньовідомого винного регіону, вона не обійшлася без дарунка, презентувавши колекційне вино «Вердіккіо», унікальність якого полягає в тому, що якщо куштуєш його, закривши очі, то відчуваєш смак червоного вина, а, відкривши очі, бачиш – біле. Наш ректор віддячив гості пляшкою не менш достойного напою – вина «Чорний лікар», що виробляється з автентичних татарських сортів винограду, якого залишилося всього 30 га, і відшукати яке нині дуже важко в зв’язку з анексією Криму.

Завершилася зустріч підписанням оновленого Договору про співпрацю, після чого італійський фахівець прочитала лекцію для студентів факультету технології оздоровчих продуктів та харчової експертизи з основ сенсорного аналізу та розповіла про програму співпраці між нашими установами та можливостями, які вона відкриває перед ними.

    СТРІЧКА НОВИН

    mobilbahis, mobilbahis giriş, tipobet, artemisbet, youwin, sekabet, bymavi, tempobet, protez saç, protez saç ünlüler, protez saç fiyatı,
    r57 shell